Domen efter knivattacken mot polisen Ted överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I slutet på mars dömdes en man till fem års fängelse och livstids utvisning efter att ha knivhuggit polismannen Ted vid Medborgarplatsen på Södermalm. Nu har domen överklagats av mannens försvarsadvokat.

– Jag kan bekräfta att domen har överklagats, skriver försvarsadvokaten Sebastian de Ciutiis i ett sms till SVT.

Det var i slutet av augusti förra året som mannen attackerade polisen Ted Eriksson och knivhögg honom i nacken. Mannen fick genomgå en rättspsykiatrisk undersökning som visade att han inte led av någon allvarlig psykisk störning, och en medicinsk åldersbedömning visade att han var över 18 år.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen

Vill att hovrätten ändrar utvisningsbeslutet

I slutet på mars dömdes han till fem års fängelse och livstids utvisning. Mannen dömdes även för två fall av misshandel på en gymnasieskola några dagar före mordförsöket på polismannen.

– Domen har överklagats för att min klient vill att hovrätten ändrar rubriceringen, sänker påföljden och ändrar utvisningsbeslutet, skriver Sebastian de Ciutiis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen

Mer i ämnet