Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peter Lind, tf gruppchef för Polisens yttre ungdomsgrupp i Stockholm, om varför droganvändandet har ökat i Hammarby Sjöstad och vilka droger som är vanligast i dag. Foto: Ann Sehlin/SVT

Droganvändandet växer bland unga i Hammarby Sjöstad

Uppdaterad
Publicerad

I Hammarby Sjöstad i Stockholm märker polisen en ökning av ungdomar som använder droger. I takt med att stadsdelen växer ökar även narkotikaproblemen.
– Det blir mer öppet. Man sitter inte undangömt, utan där man tycker att det är en trevlig plats, säger Peter Lind, tf gruppchef för Polisens yttre ungdomsgrupp.

Polisen i Stockholm jobbar mot narkotikabrott utifrån underrättelser om lägenheter, parker och krogar där drogförsäljning sker. Men en stor del av försäljningen börjar på sociala medier.

Den yttre ungdomsgruppen arbetar riktat mot bland annat narkotikabrott.

Brotten ökar i takt med befolkningstillväxten

Hammarby Sjöstad är en stadsdel där polisen märkt en ökning vad gäller narkotikabrott – även om ökningen inte är större än i andra områden i staden.

– Hammarby Sjöstad är en stadsdel precis som Vasastan och Södermalm, men det är en ung stadsdel. Det sker en logisk befolkningsutveckling, vilket gör att all brottslighet kommer att öka på sikt. Vi kan se att det har blivit fler narkotikabrott jämfört med tidigare år, säger Peter Lind, tf gruppchef för Polisens yttre ungdomsgrupp.

Se mer i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Droger bland unga

Mer i ämnet