• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Al-Azharskolan i Vällingby. Foto: TT

Efter könsuppdelning på skolbussar – DO granskar Al Ahzarskolan

Uppdaterad
Publicerad

Den religiösa friskolan Al-Ahzar i Vällingby har blivit ett fall för Diskrimineringsombudsmannen. Detta efter ett reportage i Kalla Fakta om att skolan delat upp tjejer och killar i skolbussarna.

Den muslimska friskolan Al-Ahzar i Vällingby i västra Stockholm hamnade i rampljuset tidigare under våren efter Kalla Faktas avslöjande om könsuppdelade bussar.

– Här åker vi buss tillsammans oavsett om man är tjej eller kille, kvinna eller man. Det här tyder på att vi har mer att ta tag i när det gäller segregation, säger statsminister Stefan Löfven (S), tidigare sagt.

Könsuppdelning på Al Ahzarskolan

Nu ska Diskrimineringsombudsmannen, DO, granska skolan.

LÄS MER: Högerextremt nätverk tog sig in på skolan

I Kalla Faktas reportage visades hur barn, i åldrarna sex till tio år, bussades från sina hem i Tensta och Rinkeby. Vi flera tillfällen hänvisades flickorna till bakdörren, medan pojkarna gick in genom den främre dörren.

Skolan har tidigare kritiserats för att ha haft könsuppdelade idrottslektioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Könsuppdelning på Al Ahzarskolan

Mer i ämnet