Foto: TT

Efter upploppet – politiker vill ha trygghetsvärdar i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll var det dags för det första mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd efter upploppen i måndags kväll. Ett politikerförslag är att införa trygghetsvärdar i Rinkeby.

Den 1 mars införs ordningsvakter, eller trygghetsvärdar, i Husby. Benjamin Dousa (M) är vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd och tycker att det vore en utmärkt idé att samtidigt införa det även i Rinkeby.

– De kan motverka såväl droghandel och pågående våldsbrott, lite beroende på hur många de är och hur polisens bemanning ser ut, säger Benjamin Dousa (M) till P4 Stockholm.

Upploppet i Rinkeby

Mia Päärni (S) är ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Hon tycker att trygghetsvärdar kan vara en bra idé.

Utöka verksamheten

– Jag är inte främmande för det, om verksamheten som nu ska sättas igång i Husby fungerar väl, om det blir så och om polisen inte kan sätta in tillräckligt med resurser för att det ska bli lugnt i Rinkeby, då kan jag tänka mig att utöka verksamheten också hit, säger Mia Päärni (S) till P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upploppet i Rinkeby

Mer i ämnet