En åtalas för polisattack vid Medborgarplatsen

Uppdaterad
Publicerad

En person åtalas för mordförsök på en polisman vid Medborgarplatsen i Stockholm den 31 augusti. Polismannen anfölls bakifrån och knivhöggs i nacken.

Torsdagen den 31 augusti patrullerade polisen Ted Eriksson och en kollega vid Medborgarplatsen på Södermalm. Plötsligt anfölls han av en okänd man som knivhögg honom i nacken.

Kort därpå greps en person misstänkt för dådet, en ung man som först satt häktad och sedan varit placerad på ett SiS-hem för ungdomar i Uppsala. Idag åtalas mannen för försök till mord. Men den misstänkte mannen förnekar försök till mord.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen

Medicinsk åldersbedömning gjordes

Enligt egen uppgift var den misstänkte gärningsmannen 17 år vid händelsen, men enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten kom det fram uppgifter under polisutredningen som pekade på att mannen var över 18 år. En medicinsk åldersbedömning genomfördes, och resultatet av undersökningen talar för att den åtalade var över 18 år vid händelsen, enligt Åklagarmyndigheten.

Åtalas även för två andra händelser

Förutom mordförsöket väcks även åtal mot mannen för en misshandel veckan innan polisen anfölls, och en misshandel och ett olaga hot två dagar före händelsen på Medborgarplatsen. Båda de fallen skedde på Tyresö gymnasium, och de två målsägandena var andra elever på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen

Mer i ämnet