Det var på onsdagskvällen som en man i 30-årsåldern sköts till döds i Skärholmen. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

En häktad för medhjälp till mord i Skärholmen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för medhjälp till dödsskjutningen i Skärholmen i onsdags. Ytterligare en man är misstänkt, men försatt på fri fot.

Det var i onsdags som en man sköts till döds och ytterligare en skottskadades vid Skärholmens tunnelbanestation i södra Stockholm.

På fredagen greps och anhölls två misstänkta för skottlossningen, i 20- respektive 30-årsåldern.

Våldsvågen i Stockholm

Misstankarna kvarstår

Den äldre av dem begärdes häktad på måndagen misstänkt på sannolika skäl för mord, försök till mord och grovt vapenbrott, säger Karin Rosander Åklagarmyndighetens kommunikationsdirektör. Men mannen i 20-årsåldern är försatt på fri fot.

– Han var anhållen men släpptes vid elva. Misstankarna kvarstår, men det fanns inte tillräckliga skäl för att begära honom häktad, säger hon.

Häktas för medhjälp

På tisdagen hölls häktningsförhandlingen och mannen häktades för medhjälp på samtliga punkter. Han häktas på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och medhjälp till grovt vapenbrott. 

– Han begärdes häktad igår antingen som utförare eller som medhjälp, det har alltid varit rubriceringen och tingsrätten har valt att häkta på sannolika skäl för medhjälp. Jag har inga synpunkter på det utan det är tingsrättens bedömning, säger förundersökningsledare Patrik Viklund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet