Polisbilar och avspärrningar kring platsen där två män i en bil sköts till döds i Kista i nordvästra Stockholm. Foto: Jessica Gow/TT

En gripen för dubbelmord i Kista

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för dubbelmordet i Kista. Mannen greps i Danmark i samarbete med europeisk polis.

Mannen, som var anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord i två fall, greps i lördags natt. Enligt polisen greps han i Danmark. Han kommer att föras till Stockholm för fortsatt utredning.

– Han anträffades i Danmark under lördagsnatten men i övrigt har jag inga detaljer att ge, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson.

Dubbelmordet i Kista

När kommer han att vara på plats i Sverige?

– Det kan jag inte svara på utan det vi säger nu är att en person gripits och nu fortsätter utredningen.

Läs mer: Polisen: Tolv gängkrig rasar i Stockholm just nu

Det var i onsdagskväll förra veckan som två män hittades ihjälskjutna i en bil i Kista. Enligt uppgifter till SVT Nyheter var mordet gängrelaterat. De två mördade männen, 20 och 26 år gamla, hade kopplingar till det kriminella närverket Lejonen.

Dubbelmordet i Kista var en i raden av flera våldsdåd i nordvästra Stockholm samma vecka. Dagen före mördades en man och en kvinna i Hallonbergen.

Läs mer: Boende i Kista: ”Det måste hända någonting”

– Självklart kommer vi titta på eventuella samband med tidigare händelser, sa Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT Nyheter, då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Kista

Mer i ämnet