Boende larmade polisen strax efter midnatt Foto: Janne Åkesson/Swepix

Kvinna död efter skottlossning i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig kvinna sköts under natten i Råcksta, i Vällingby i nordvästra Stockholm. Under morgonen gick polisen ut med att kvinnan avlidit av sina skador.

– Jag hörde något som liknande en skottlossning, med snabba skott, säger en person som bor i området, till SVT Nyheter Stockholm.

Larmet om skottlossningen kom in till polisen 01:31. På platsen påträffades hylsor och en skadad kvinna. Hon fördes med ambulans till sjukhus. Klockan 07.19 meddelade polisen att den skottskadade personen, en 18-årig kvinna, avlidit av sina skador. Anhöriga är underättade.

SVT har varit i kontakt med en nära anhörig till kvinnan som under natten befann sig på sjukhus. Den anhöriga berättar att offret nyligen flyttade in i lägenheten i Råcksta och gifte sig för en vecka sedan.

Dödsskjutningen i Vällingby

Bil ska ha lämnat platsen

På onsdagsmorgonen hade polisen fortfarande en pågående insats i Vällingby. Brottsplatsen spärrades av och polisen jobbade med att samla in vittnesuppgifter. Enligt uppgifter till polisen ska en bil ha lämnat platsen i samband med skottlossningen.

Foto: Privat/Lotta Zacharisson, SVT

Granne: Lät som automatvapen

– Jag hörde något som liknande en skottlossning, med snabba skott. Jag associerade det med automatvapen, säger en person som bor i området, till SVT Nyheter Stockholm.

– Allt gick väldigt snabbt, efter ett tag kom blåljus och helikoper. Allt känns väldigt olustigt, berättar han.

Polisen utreder mord

Under dagen genomför polisen en teknisk undersökning av platsen.

– Vi är fortfarande på plats och arbetar, men jag har inga mer detaljer att lämna ut efter det arbetet som gjorts under natten, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Trygghetsinsatser

En förundersökning om mord har inletts och en trygghetsinsats pågår i området, meddelar polisen. Ingen är ännu gripen.

Lokalpolisområdeschefen i Vällingby, Catrine Kimerius Wikström, ser allvarligt på det som hänt. Vad skjutningen kan vara ett tecken på är svårt att säga i nuläget, säger hon till TT.

-Jag vågar inte riktigt uttala mig om det här är något nytt som vi ser – har man vetat att det funnits fler i lägenheten, har det här varit tänkt att skrämma, eller har det varit riktat för att man velat ha den här utgången?

Hämndaktioner

Enligt TT förbereder sig polisen på eventuella hämndaktioner.

-Det är klart att det kan bli en upptrappning nu, säger en lokal polischef till TT.

Folkets hus håller öppet

Den 18 åriga kvinnan var hemmahörande i Fisksätra innan hon flyttade till lägenheten i Råcksta. Folkets hus i Fisksätra har därför beslutat att hålla extra öppet för sörjande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vällingby

Mer i ämnet