Sökning pågick under lördagskvällen efter en man som försvann efter simtur i Sundbybadet. Foto: Blåljusbilder

Unga män i drunkningsolyckor i Stockholmsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen fick polis och räddningstjänst rycka ut på flera drunkningstillbud runt om i Stockholmsområdet. En ung man drunknade, en saknas fortfarande och en fördes till sjukhus efter att ha hittats medvetslös i vattnet.

Den första olyckan inträffade i Mälaren vid Sätrabadet i sydvästra Stockholm, dit räddningstjänsten larmades vid 20-tiden. Den unge mannen hade då fått hjälp upp ur vattnet av andra som befann sig på stranden.

– När räddningstjänsten kom dit inleddes livräddande åtgärder innan personen fördes till sjukhus, säger Lennart Meijer, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset där han avled, uppger polisen för Aftonbladet.

Försvann under vattenytan

Kort därpå kom ett nytt drunkningslarm från Sundbybadet vid Orlången i Huddinge kommun, några kilometer längre söderut. Där slog folk på stranden larm efter att ha sett en ung man försvinna under vattenytan. Dykare sökte efter mannen, men utan resultat. Vid 23-tiden avbröts sökinsatsen.

– Vi har inte påträffat någon person. Polisen har tagit över ärendet och kommer att återuppta sökandet med dykare under söndagen, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen region Stockholm. 

Drunkningslarm i Nynäshamn

Strax efter midnatt kom det in ännu ett larm om en person som hittats i Nynäshamns gästhamn.

– Vi fick larm om en person som flöt runt i vattnet och som var medvetslös, säger Andreas Linder, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Personen transporterades med helikopter till sjukhus. Enligt polisen var personen då vaken och talbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.