Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trygghetssamordnaren Natasha Engberg och områdessekreteraren Angelika Björfäll Aniol om det förebyggande arbetet mot våld och kriminalitet. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Encro-loggar till nytta i det våldsförebyggande arbetet

Uppdaterad
Publicerad

Vårbynätverket misstänks ha styrt narkotikahandel på flera håll i Söderort, bland annat i Alby centrum i Botkyrka. Trots att många nu sitter häktade pågår fortfarande öppen droghandel i centrum, men områdessekreteraren Angelika Björfäll Aniol som arbetar förebyggande mot våld ser flera ljuspunkter i utvecklingen den senaste tiden.

– Det senaste året märker vi av en förändring att ungdomar och unga vuxna är mer villiga till dialog, säger Angelika Björfäll Aniol.

Det är inte bara rättsväsendet som har användning av chattloggarna från Encrochat i dagens stora åtal. Botkyrkas trygghetssamordnare Natasha Engberg säger att de är till nytta även i deras våldsförebyggande arbete.

– Vi behöver titta på våldsspiralen och var våldet börjar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårbynätverket

Mer i ämnet