Eric Torell sköts till döds – besked om åtal dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare tre personer ska förhöras angående händelsen när polis sköt ihjäl 20-årige Eric Torell i Vasastan i Stockholm 2 augusti förra året. Beslutet om åtal kommer att väckas skjuts nu åter upp.

Åklagarmyndigheten meddelande på måndagen att kompletterande förhör ska genomföras med ytterligare tre personer. Dessutom har utlåtanden inkommit som åklagaren och utredarna går igenom.

Förundersökningen har varit på slutdelgivning hos försvaret och nu genomförs kompletterande utredningsåtgärder. Beslutet om åtal skulle komma senast i dag, men nu förlängs tiden utan att ett nytt datum ges.

Eric Torell

– Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Nu har vi att gå igenom ytterligare material och förhör och när det är klart kommer jag att fatta beslut i åtalsfrågan. Exakt tidpunkt för när beslutet kommer kan jag inte säga i dagsläget och har heller ingen ungefärlig tidplan, säger åklagare Martin Tidén i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Dödsskjutningen av Eric Torell, som hade Downs syndrom, skedde i Vasastan i Stockholm i augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet