Misstänks ha skjutit ihjäl Eric Torell – begär att två nya poliser ska höras

Uppdaterad
Publicerad

En av de misstänkta i dödsskjutningen av Eric Torell har begärt att två nya poliser ska höras. Två andra misstänkta har begärt att tiden för försvaret att komma in med synpunkter förlängs från 6 mars till 25 mars, och nu förlängs utredningen.

Skälet till att de misstänkta och deras försvarare vill se en förlängd tid är att de anlitat en person som ska skriva ett utlåtande. Enligt dem har det betydelse för åtalsfrågan. En av dem har också inkommit med ett utlåtande, och har begärt att ytterligare en person ska höras.

– Det är viktigt att framhålla att det inte är säkert att åtal kommer att väckas. Det beslutet fattar jag först efter att slutdelgivningen är klar den 25 mars och eventuella kompletteringar genomförts, säger Martin Tidén vid särskilda åklagarkammaren, i ett pressmeddelande.

Förundersökningen är inne i slutskedet och är ute på slutdelgivning till den 25 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet