Hör Erik Graver berätta om den tomma vaccinationsstation han möttes av vid lunchtid på måndagen. Foto: SVT

Erik snuvades på vaccintid på Zinkensdamms IP

Uppdaterad
Publicerad

Erik Graver hade en inbokad tid för covidvaccination på Zinkensdamms idrottsplats på måndagen vid lunchtid. Men när han kom dit blev både han och ett 15-tal andra personer som bokat tid via appen Alltid Öppet besvikna. Ingen vaccinationspersonal fanns på plats och det blev till att vända hem.

Enligt Region Stockholm var det ett mänskligt misstag som gjorde att tider som egentligen inte fanns publicerades i appen.

”Är så förtvivlade”

Det privata bolaget PR Vård som ansvarar för vaccinationsstationen på Zinkensdamms IP säger att de inte godkänt några bokade tider i appen – varken i dag eller i morgon.

Corona i Stockholm

– Vi lägger ut tider på onsdagen veckan före utifrån de leveranser vi får. I onsdags visste vi att vi inte skulle ha tillräckligt med vaccin i dag och i morgon och därför har vi bara godkänt tider för onsdag, torsdag och fredag. Vi är så förtvivlade för alla människor som tror att de ska få vaccin och så får de inte det, säger Elisabeth Bley Arvidsson, vd för PR Vård Hemsjukvård.

Regionen har skickat ut meddelande till de som drabbats. För att något liknande inte ska hända igen kommer rutiner att ses över och en extra utbildning att genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet