Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Eriksdalsbadet har gissningsvis aldrig varit riktigt tätt, säger Anders Kindberg som är fastighetsdirektör i Stockholm. I videon hör du varför anläggningen troligen läckt vatten redan från start. Foto: SVT

Därför är Eriksdalsbadet i uruselt skick – efter bara 25 år

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara i poolerna det finns vatten på Eriksdalsbadet. En överdriven tro på en ny typ av betong när anläggningen byggdes, gör att det nu läcker vatten i hela huset. Att renovera fastigheten skulle kosta mer än en miljard kronor.

Som SVT berättat tidigare är det blott 25-åriga badet i så uselt skick att Stockholms stad nu funderar på att riva anläggningen. Att renovera fastigheten skulle nämligen kosta över en miljard kronor.

Men hur kan nationalarenan för simidrott ha blivit så dålig att den är rivningshotat? I videon hör du Stockholms stads fastighetsdirektör förklara varför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.