Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Clara Linblom (V) bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm kommentera den pausade renoveringen på Eriksdalsbadet. Foto: SVT

Eriksdalsbadet i dåligt skick – renovering kan bli rivning

Uppdaterad
Publicerad

Under 2024 skulle upprustningen av Eriksdalsbadet på Södermalm starta. Men då anläggningen är i dåligt skick så ska Stockholms stad utreda om badet istället ska rivas.

Renoveringen pausas nu för att utreda tre olika alternativ eftersom renoveringen av badet skulle bli väldigt dyr.

Att riva och bygga ett nytt bad på platsen är ett alternativ. De två andra handlar om att renovera Eriksdalsbadet som det är eller att samtidigt flytta nationalarenan för simidrott till en separat lokalisering och behålla en bad- och idrottsanläggning för allmänheten.

– Eriksdalsbadet är inte bara ett vanligt bad, säger Clara Lindblom (V), bostads- och fastighetsborgarråd.

Det är både äventyrsbad och nationalarena för simsport, konstaterar Lindblom, och har långt fler besökare än vad det byggdes för. Själv vill hon gärna ha kvar äventyrsbadet.

– Jag tror det är viktigt. Dels för att det är uppskattat av stockholmare som inte kan åka bort på loven och dels för att plask och lek är viktigt för att lära sig simma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.