Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Carina Gustafsson och Lotta Thyni berätta hur utredningen har gått och vad som finns kvar att göra i sökandet efter norrmannen Terje Johansen. Foto: Polisen/Michelle Derblom Jobe/SVT

Ett år sedan norrmannen Terje Johansen försvann på Muskö

Publicerad

Det har gått ett år sedan norrmannen Terje Johansens försvinnande på Muskö men polisen har fortfarande inte kunnat lösa mysteriet. Till och med Leif GW Persson har kopplats in.

– Vi kommer inte kunna gå i pension förrän vi har löst det här, säger polisen Lotta Thyni.

Den 30 november i fjol lämnade Terje Johansen sitt hem söder om Oslo. Några dagar senare hittades hans bil övergiven på Muskö utanför Stockholm.

Vad han skulle göra där verkar ingen veta. Polisen har tömt två telefoner och en dator men den enda färdrutten Terje sökt på är den upp till Nordnorge där han skulle titta på hus.

Tagit hjälp av Leif GW Persson

Lotta Thyni är numera lokalpolis i Botkyrka men var tidigare utredare vid grova brott och är fortfarande med i ärendet. Hon berättar att de till och med tagit hjälp av kriminologen Leif GW Persson.

– Vi kände att nu har vi gjort allt som vi kan, säger Lotta Thyni.

”Minutiöst sökt igenom det mesta”

Leif GW Persson menar att det finns tre möjligheter när en person försvinner så här: Hastigt inträffad sjukdom, en olyckshändelse eller självmord.

– Vid de första två hittas de oftast inom en radie av hundra meter och vi har ju verkligen minutiöst sökt igenom det mesta som går, och det finns ingenting som tyder på självmord.

Hör vad som hänt utredningen sedan i somras och vad nästa steg är i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet