Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Över 1 200 stockholmsbor har erbjudit boende till flyktingar från Ukraina Foto: SVT

Över 1 200 stockholmare har erbjudit boende till flyktingar från Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

På bara några dagar har det fullkomligt rasat in intresseanmälningar om att bli volontär till frivilligorganisationen Refugees Welcome i Stockholm. Av de cirka 4 300 nyanmälda volontärerna har ungefär 1200 personer erbjudit sig att ta emot flyktingar i sitt hem.

– Det har varit ett otroligt gensvar. Vi håller på att organisera och strukturera så att ukrainska familjer snabbt kan bli placerade,  säger ordförande Jonna Mannberg.

Ännu har bara ett fåtal ukrainare flyttat in hos svenska familjer, men nästa vecka räknar Refugees Welcome med att det kommer bli ett helt annat tryck på att få hjälp med boende.

I Nynäshamns färjeterminal har frivilligorganisationen Refugees Welcome fått en fast plats. Under torsdagen delade volontärer ut information om verksamhet till mellan 50-70 personer som flytt från Ukraina,

En global frivilligorganisation som grundades 2015 i samband med flyktingströmmar från Syrien.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Stockholm

Mer i ämnet