Hör Anna Rantala Bonnier (Fi) prata om projektet Stadsdelsmammor i klippet ovan. Foto: SVT

Fi: Vi måste få ut nyanlända kvinnor i jobb

Uppdaterad
Publicerad

Anna Rantala Bonnier är gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus. En av de viktigaste valfrågorna inför höstens val är att få ut nyanlända kvinnor i arbete, menar Rantala Bonnier.

– Vi måste satsa på kvinnor och tjejer, på barn och unga. Och vi måste se till att nyanlända kvinnor kommer ut på arbetsmarknaden. Många många nyanlända kvinnor som är arbetslösa får vänta längre på insatser just för att få jobb, säger Anna Rantala Bonnier (Fi).

Anna Rantala Bonnier menar att majoriteten i stadshuset satsat mer på uppsökande arbete som riktar sig mot nyanlända kvinnor.

Järvaveckan 2018

– Det behövs så att man kan komma ut i samhället och in i jobb, och det vill vi fortsätta med så att man kan få en egen försörjning och skapa sig ett liv här, säger Anna Rantala Bonnier (Fi).

”Fler människor här i år”

Hon tycker också att årets Järvavecka börjat bra.

– Det är väldigt kul att träffa så många människor, det är fler människor här i dag än det var vid många tillfällen förra året. Det känns givet att det här händer just här med det stora engagemanget som finns i de här områdena. Det känns självklart att det var här ett sådant här initiativ som Järvaveckan togs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Järvaveckan 2018

Mer i ämnet