Liberalerna Birgitta Ohlsson och Jan Björklund. Foto: TT

Fler nominerar Björklund som L-ledare

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna I Danderyd och Göteborg vill se Jan Björklund väljas om som partiledare på Liberalernas landsmöte i höst, enligt pressmeddelanden.

Styrelsen för Liberalerna i Danderyd, norr om Stockholm, har tagit ett majoritetsbeslut på att ställa sig bakom Björklund. På frågan om det betyder att styrelsen inte var enig i stödet för Björklund svarar ordförande Tommy Lindgren bara att det var ett majoritetsbeslut.

Även Liberalernas styrelse i Göteborg skriver att deras fokus ligger på att få till ett vinnande lag i valet nästa år. Därför, skriver de, vill de att Björklund väljs om. De lämnar inget omdöme om utmanaren Birgitta Ohlsson.

”Vi är övertygade om att Jan Björklund är bäst lämpad att leda lagets arbete nu och över valet”, skriver styrelsen i pressmeddelandet.

I helgen sade partiets valberedning nej till att hålla någon form av medlemsomröstning om partiledare. Birgitta Ohlsson har gjort klart att hon vill att medlemmarna ska få säga sitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.