Foto: TT

Fler poliser på plats efter attack

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har skärpt bevakningen vid den demonstration med ensamkommande ungdomar som attackerades i går kväll i Stockholm.

-Vi har utökat bevakningen och bibehåller det så i alla fall under dagen. Sedan får det fattas nya beslut, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Det finns inga konkreta hot mot demonstrationen.

Sittstrejk i centrala Stockholm

-Det handlar mest om att förebygga om det skulle dyka upp någon mer, säger Mårtensson.

Attacken vid Mynttorget i Gamla stan skedde vid 20-tiden i går kväll. En brinnande bengalisk eld slängdes mot demonstrationen. Tre personer skadades lindrigt.

LÄS MER: Sittstrejkande ensamkommande attackerade

Högerextrem organisation

Ögonvittnen har sagt till flera medier att den attackerande gruppen genom talkörer och text på sina tröjor gjorde klart att de kommer från Nordisk ungdom, en högerextrem organisation.

Nordisk ungdom skriver också själva på sin sajt att det var de som var på plats vid Mynttorget för att protestera. Gruppen på 15–16 personer avlägsnades från platsen av polis.

-De identifierades och fördes bort. Sen får vi se hur vi ska reda ut vem som har gjort vad, säger Mårtensson.

De demonstrerade ungdomarna kräver att Migrationsverket stoppar utvisningar till Afghanistan, som de menar är för farligt, och vill att myndighetens generaldirektör lämnar ett sådant besked personligen

LÄS MER: ”Stoppa utvisningarna till döden”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sittstrejk i centrala Stockholm

Mer i ämnet