Stockholm stad agerar efter flera konstaterade coronafall. Nu är det besökförbud på samtliga äldreboenden. Foto: TT

Stockholms stad inför besöksförbud på äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Flera konstaterade fall av coronasmitta finns nu på Stockholm stads äldreboenden – bland både personal och de äldre. Därför meddelar Stockholm stad att man har fattat ett beslut om besökstopp.

Beslutet innebär att det inte längre kommer vara möjligt att besöka de äldreboenden av varken utomstående eller anhöriga, med undantag för de äldre personer som befinner sig i slutskedet av livet.

”Vi har stor förståelse för att beslutet om besökstopp påverkar många äldre och anhöriga som vill träffa sina nära och kära. Fokus i nuläget måste vara att största möjligaste mån skydda sårbara personers hälsa. Våra vård- och omsorgsboenden och servicehus kommer att göra allt för att underlätta kommunikationen mellan anhöriga och boendet”, skriver Stockholm stad i ett pressmeddelande.

Corona i Stockholm

De äldre och deras anhöriga vid de aktuella äldreboenden är informerade om smittspridningen.

Nedan hör ni hur det lät angående äldreomsorgen och coronavirus i Stockholms stad den 3 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet