• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT arkivbild

Förlängd häktning för läkare som misstänks för övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Den läkare som misstänks för en rad fall av grova sexuella övergrepp, barnpornografibrott och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering ska stanna kvar i häktet. Det beslutar Stockholms tingsrätt.

”Misstankarna mot mannen kvarstår och det kan inte uteslutas att ytterligare brottsmisstankar kan bli aktuella längre fram”, skriver kammaråklagare Ann Lidén i ett pressmeddelande.

Tidigare har läkaren medgivit vissa omständigheter men han nekar till brott. Mannen har varit verksam som läkare på flera håll i landet. Förutom från Stockholmsområdet finns misstankar mot mannen från Skaraborg, Skellefteå och Jönköping.

Totalt ska cirka 2 000 sjukjournaler granskas. Läkaren är misstänkt för ett 50-tal brott. Han misstänks för brott både i och utanför jobbet.

Mannen har gått med på förlängning av häktningstiden och tingsrätten beslutar att åtal ska väckas senast den 3 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.