Flera av brotten som mannen anklagas för ska ha skett på en mottagning i Stockholm. (Bilden på mottagningen är en arkivbild) Foto: TT

Läkare begärs häktad för fler barnsexbrott

Uppdaterad
Publicerad

En barnläkare begärs häktad för flera fall av barnsexbrott. Brotten ska ha begåtts på en barnmottagning i Stockholm där mannen arbetade under en period, det rapporterar P4 Skaraborg.

En barnläkare sitter sedan tidigare häktad misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp mot barn. Nu begärs han häktad för ytterligare nio fall av barnsexbrott, däribland två fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn och tre fall av utnyttjande av barn för sexuell posering. Det rapporterar P4 Skaraborg.

Brotten som mannen begärs häktad för ska ha skett i Stockholm, där mannen arbetade på en barnmottagning. Han misstänks för att ha begått brotten både i och utanför tjänsten.

Läkare dömd för övergrepp på barn

Mer än 20 misstänkta fall

Barnläkaren kan dessutom komma att begäras häktad för ytterligare övergrepp. I veckan lämnade Skaraborgs sjukhus in en polisanmälan gällande tre sexbrott mot barn som ska ha inträffat när mannen jobbade på barnmedicin. Utredningen omfattar nu mer än 20 fall av misstänkta övergrepp mot barn, enligt P4 Skaraborg.

Mannen nekar till alla misstankar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare dömd för övergrepp på barn

Mer i ämnet