Skaraborgs sjukhus orosanmäler sexhäktad barnläkare

Uppdaterad
Publicerad

Skaraborg sjukhus gjorde under onsdagen en orosanmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gällande läkaren som är häktad för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn i Stockholms tingsrätt. Detta efter att anhöriga till patienter har hört av sig.

Läkaren har tidigare varit anställd på Skaraborgs sjukhus och är nu misstänkt för fem fall av sexuella övergrepp mot barn i Stockholm. Tidigare har läkaren arbetat på Skaraborgs sjukhus som nu gör en orosanmälan eftersom det finns misstankar om att något även kan ha skett där.

– En orosanmälan är ett ställningstagande som vi i första hand gör för att se om det finns någon grund för våra misstankar och för att vi måste säkerställa att vår personal agerar patientsäkert, säger Christer Printz, chefläkare på Skaraborgs sjukhus.

Läkare dömd för övergrepp på barn

Anhöriga har hört av sig

Misstankarna om att läkaren inte ska ha agerat patientsäkert har uppkommit efter att anhöriga hört av sig berättar Christer Printz.

– Vi har tre fall där det finns misstanke om att det inte har gått alldeles korrekt till, säger han.

SVT har tidigare berättat om att sjukhuset utrett en anmälan mot läkaren då en ung patient upplevt obehag i samband med en undersökning. Men det fallet är inte ett av dem tre som nu utreds enligt Printz.

– Vi beklagar förstås om det finns någon som känner att vi inte gjort ett optimalt arbete här på Skaraborgs sjukhus, säger han.

LÄS MER: Barnläkare från Skaraborg häktad för sexbrott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare dömd för övergrepp på barn

Mer i ämnet