Pehr Granfalk, kommunalråd i Solna, har fullt förtroende för Hanif Bali. Foto: TT (bilden är ett montage)

Fortsatt förtroende för Hanif Bali i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Turbulensen kring moderaten Hanif Bali som ledde till att han lämnade partistyrelsen påverkar inte hans uppdrag i Solna.

– Jag har ingen anledning att ompröva partiledningens hantering av ärendet och har därmed fullt förtroende för Hanif Bali utifrån de uppdrag han i dag besitter, säger Pehr Granfalk (M), kommunalråd i Solna.

Moderaten Hanif Bali är inte bara en uppmärksammad moderat twittrare, utan också kommunpolitiker i Solna. Där är han ledamot i byggnadsnämnden och i kommunfullmäktige.

”Han har bett om ursäkt”

Efter en uppmärksammad publicering nyligen på Twitter där Bali lade ut en mejlkonversation mellan en journalist och UD fick han mycket kritik, både internt och externt. Det ledde till att han lämnade Moderaternas partistyrelse, men det påverkar inte hans uppdrag i Solna.

– Han har bett om ursäkt och visat att han ångrar sig, vilket jag tycker är bra. I och med det anser jag frågan utagerad, säger Pehr Granfalk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer