Ett av de mer uppmärksammade brotten i Huddinge de senaste åren är skjutningen i Visättra sommaren 2021 då barn skottskadades. Foto: Johan Jeppsson/TT

Två barn skottskadades i Flemingsberg – friande dom står fast

Uppdaterad
Publicerad

Den friande tingsrättsdomen mot den huvudmisstänkte i fallet där två barn skottskadades står fast när Svea hovrätt nu meddelat sin dom.

Det var den 17 juli 2021 som ett bråk utbröt i området Visättra i Flemingsberg, Huddinge kommun. I samband med bråket avlossades ett skott från en pistol som träffade två barn, då sex respektive sju år gamla.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Friande dom överklagades

I februari i fjol kom tingsrättens dom.

Domen överklagades både av åklagaren och de dömda männen.

Målsägarbiträdet: ”Beklagligt”

På torsdagen meddelade hovrätten att de delar tingsrättens bedömning kring den huvudmisstänkte. Offrens målsägandebiträde Thomasine Seth ska nu se över hur de ska gå vidare.

– Troligt är att vi kommer söka någon form av kompensation så att barnen i bästa mån får någon sorts upprättelse.

Vad hade familjen förväntat sig inför domen?

– De hade givetvis förväntat sig ett annat utfall, säger Thomasine Seth.

Försvararen: ”Efterlängtat”

Advokat Robin Söder har företrätt mannen.

– Vi tyckte att tingsrättens dom var riktig och välskriven och hovrätten har ju kommit fram till samma sak, så vi är nöjda, säger Robin Söder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet