Lama Abu Iseifan lyckades inte boka något coronatest då hennes mamma saknade bank-id. Hör hennes historia i klippet. Foto: Oskar Brusén/SVT

Svårt att boka coronatest om man saknar bank-id

Uppdaterad
Publicerad

Lama Abu Iseifan har försökt boka tid för ett coronatest till sin mamma men bollats runt utan resultat. Mamman som är 75 år gammal saknar bank-id vilket gör att bokningen blir allt annat än smidig

– Det är helt omöjligt, säger hon.

Sedan drygt två veckor tillbaka har alla stockholmare som har symptom kunnat boka coronatest för att se om man har en pågående infektion. Bokningarna ska helst ske på nätet, via 1177.se, men det krävs ett bank-id. Den som inte kan boka digitalt ska vända sig till vårdcentralerna, säger Region Stockholm.

Men för Lama Abu Iseifan som ville boka tid för PCR-test åt sin 75-åriga mamma som saknar bank-id har det i princip varit omöjligt. Hör hennes berättelse i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet