Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Järvaprofilen Mohamed Hagi Farah har begravt ett 20-tal unga pojkar som dött i skjutningar. Hör honom berätta vilka åtgärder föreningen vill se. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Järvaprofilen har begravt 20 unga pojkar – så vill han stoppa skjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Med målet att stoppa det dödliga våldet har föreningen ”Stoppa skjutningen” i Stockholmsområdet tagit fram en lista på åtgärder som de skickat till regeringen. I videon hör du fyra av förslagen.

I föreningen ”Stoppa skjutningen” samlas familjer som har förlorat sina barn till våldsbrott och som anser att det är dags att agera. Målet är att sätta stopp för det blodiga kriget mellan gängen och skapa en bättre framtid för alla.

Initiativet startade i Järva som tidigare varit ett av de hårdast drabbade områdena. Rinkebybon och lokalprofilen Mohamed Hagi Farah är en av dem som engagerat sig. Han har själv varit med och begravt ett 20-tal unga pojkar som dött i skjutningar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Hör honom berätta om fyra av förslagen för att stoppa det dödliga våldet i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet