Den skjutne mannen bodde i Järvaområdet och var inblandad i ett grovt rån 2015. Foto: Pontus Altin

Garage tillhåll för kriminella i Järva

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern sköts till döds i ett parkeringsgarage i Rinkeby i västra Stockholm på nyårsafton. Ingen har gripits för brottet. Garagen i Järvaområdet är ett tillhåll för kriminella och ett stort problem för polisen.

Efter upprepad skadegörelse saknar flera av garagen i Tensta, Rinkeby och Husby portar, skriver tidningen Mitt i.

Parkeringsgaragen används som mötesplatser för kriminella, stulna bilar dumpas där och narkotikaförsäljning får pågå ostört. I Tensta har tre garage bommat igen efter upprepat stök.

Dödsskjutningar i Rinkeby

– Stöket i garagen är ett jättestort problem, tyvärr räcker det inte med att bara byta portar, säger Frida Nordlöf, lokalpolis i Järva, till tidningen.

Så fort polisen åker dit skingras personerna. Fem minuter senare, när polisen lämnat platsen, kommer de tillbaka, säger hon.

Säkerhetsportar sätts in

Familjebostäder, som sköter garaget där mannen mördades, ska nu sätta in säkerhetsportar för 400.000 kronor styck i två av sina garage.

Även andra bolag tänker byta till säkerhetsklassade dörrar. De beskriver situationen som att man nått en punkt där det inte fungerar längre.

– Jag vågar inte parkera min bil i garaget trots att jag betalar hyra för parkeringsplatsen, säger en boende i Rinkeby som Mitt i talar med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningar i Rinkeby

Mer i ämnet