Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pär och Anettes hem i Hässelby blev utblåst av en bomb för ett år sedan. Hör dem berätta om livet efter explosionen i videon. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Grannarna efter explosionen i Hässelby: ”Kommer aldrig känna mig trygg här igen”

Publicerad

Snart ett år har gått sen de fick sitt hus sprängt. Men Pär och Anette har fortfarande inte kunnat flytta tillbaka till Hässelby. Idag kommer domen där åtta personer är åtalade för mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Det var i mars förra året som en bomb exploderade vid ett radhus i Hässelby i västra Stockholm. På platsen bodde pappan till en rappare med koppling till Foxtrot-nätverket.

Det var en av de första gångerna som anhöriga blev måltavlor i våldsvågen men ingen skadades allvarligt. Men i grannhusen låg flera personer och sov, två av dem var Anette Pärmenfälth och hennes dotter.

Våldsvågen i Stockholm

– Det var ett obeskrivligt dån, hela huset skakade. Det var glassplitter i hela min dotters rum och hon bara skrek, säger Anette Pärmenfälth.

Inte kunnat flytta tillbaka

Anette och hennes man Pär tycker inte att de fått det stöd de behövt av försäkringsbolaget och myndigheter. Idag bor de på en annan plats, eftersom deras hus fortfarande är under uppbyggnad. Men Anette är inte så säker på att hon vill flytta tillbaka.

– Man har ju blivit sargad. Jag kommer aldrig kunna känna mig trygg här igen, säger Anette Pärmenfälth.

På fredagen klockan 11.00 väntas domen i fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet