Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var fullt med krukor på golvet” – hör Gudrun berätta om sprängningen i Sundbyberg. Foto: Antonia Sehlstedt

Gudruns lägenhet skadades i sprängningen i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

Flera lägenheter skadades i den kraftiga sprängning som inträffade i Sundbyberg natten mot fredag. En av dem tillhörde 87-åriga Gudrun.

– Jag tänkte bara ”gode gud, nu går jag och lägger mig”, säger hon.

Skadorna på det flerfamiljshus där sprängningen inträffade är omfattande. Porten är helt bortblåst och flera våningar upp syns trasiga fönster.

Gudrun, som bott i huset i lite mer än två år, beskriver hur hon vaknade av smällen och gick upp för att se vad som hänt.

– Jag såg då hur tavlorna hängde på sniskan och blev intresserad av hur det såg ut i övrigt. Då gick jag till vardagsrummet och såg att balkongfönstret var borta, säger hon.

När de drabbade kan återvända till sina lägenheter är i nuläget oklart, men Gudrun hoppas själv kunna komma hem igen redan i kväll.

– Jag tycker att det är väldigt bra att bo här. Jag tänkte att jag skulle bo här tills jag flyttar till himlen, säger hon och fortsätter:

– Det är bara att ta det dag för dag. Det kan bli bra. Jag räknar med det.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kände bara en sak – fan” – hör Carin berätta om känslorna efter sprängningen. Foto: Antonia Sehlstedt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.