Vem målningen föreställer, får betraktaren av göra. Foto: Frida Claesson/SVT

Här är Södermalms största muralmålning

Publicerad

Skanstull har fått mer färg i form av en muralmålning. Det 25 meter höga konstverket pryder den tidigare gråa väggen av ett hotell.– Färg är glädje, säger Calle ”Klive”, en av konstnärerna bakom muralmålningen.

Det är konstnärsduon Klive och Kaos från Graffitisthlm som ligger bakom den färgsprakande muralmålningen som pryder Clarion Hotel Stockholms östsida. Med sina 25 meter så är muralmålningen den största i Stockholm. Många timmar och ännu fler sprayburkar ligger bakom verket.

– Man ser att de som kliver av bussen här stannar upp, tittar och ler, säger konstnären Calle ”Klive”.

Hotellet och fastighetsägaren gav konstnärsduon i uppdrag att ta fram ett antal förslag som skulle pryda väggen. Och resultatet blev en flicka, eller kanske en pojke, med regnkläder och paraply.

– Det är en tolkningsfråga om det är en flicka eller pojke, för oss är det ett barn.

Konstnärsduon Klive och Kaos från Graffitisthlm. Foto: Frida Claesson/SVT

”Vissa stadsdelar är gråa och trista”

Konstnärsduon har tidigare målat liknande stora verk på bland annat Hornstulls reklamvägg men detta blir deras största verk någonsin i Stockholm.

Hotellet hoppas nu att fler fastighetsägare ska ta initiativet till att sätta färg på Stockholm.

– Vi hoppas att man fortsätter ta anspråk på plank runt byggen eller byggnationer, där det blir ganska fult och enahanda färger. Att man försöker få Stockholm mer färgrikt, vissa stadsdelar är grå och trista, säger Björn Callin, General Manager på Clarion Hotel Stockholm.

Muralmålningen kommer finnas kvar i omkring två år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.