Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när kriminaltekniker och Stockholmshem inspekterar det brandskadade lägenhetshuset. Foto: Tommy Bergman/SVT

Här inspekteras brandskadade bostadshuset i Vasastan

Uppdaterad
Publicerad

Det är omfattande skador efter branden i bostadshuset i Vasastan i Stockholm i söndags. Kriminaltekniker har under tisdagen undersökt de 60-tal lägenheter som finns i fastigheten, men orsaken till branden är ännu inte klarlagd.

Larmet kom vid 14:30-tiden på söndagen. En del av Sveavägen stängdes av i nordlig riktning och kvarteren runt Vanadislunden spärrades av och det är ännu okänt vad som orsakade branden.

Minst sju personer skadades i branden och fick föras till sjukhus med ambulans. Fyra av dem är allvarligt skadade och är kvar på sjukhus. Deras hälsotillstånd har inte försämrats under tisdagen, enligt polisen.

”Stora rök- och sotskador”

Enligt Stockholmshem som äger fastigheten är det stora rök- och sotskador i trapphuset och de allmänna utrymmena.

– Vi prioritera att sanera och att få igång hissen. Det bor många äldre i huset, berättar Åsa Stenmark, presstalesperson på Stockholmshem.

Följ med på brandinspektion i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.