• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett flerfamiljshus med kraftig rökutveckling i Asarum i Karlshamns kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Se hur fältsjukhuset blev när det nu är uppbyggt i Stockholmsmässan i Älvsjö. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Här visas fältsjukhuset upp

Uppdaterad
Publicerad

På bara en vecka har försvaret och region Stockholm byggt upp ett tillfälligt sjukhus för patienter med covid-19 på mässan i Älvsjö. Se hur det ser ut inuti fältsjukhuset.

Istället för trädgårdsmässa byggdes ett helt sjukhus på Stockholmsmässan i Älvsjö. Här ska rymmas 600 patienter med covid-19 och det blir framför allt de som inte behöver intensivvård som ska vårdas här.

Viktigaste för Stockholmsmässans del har varit att få syrgasbehandling på plats eftersom i princip alla patienter som vårdas för covid-19 behöver det. Att få på plats en så stor syrgastank tar normalt tre till fyra månader. Arbetet har nu utförts på tre dagar.

Över 6 500 personer har anmält sitt intresse för att arbeta extra inom vården och man går nu igenom ansökningarna.

Exakt när första patienten tas emot på fältsjukhuset i Älvsjö beror på hur fort behoven av vårdplatser växer, men enligt plan ska första patienterna kunna tas emot mot slutet av veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet