Grand Hôtel i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hotellet stänger ner sina kommentarer

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritikerstormen mot Grand Hôtel väljer nu det femstjärniga hotellet att ta bort möjligheten att recensera hotellet. ”Vi har försökt hålla funktionen öppen in i det längsta, nu har vi beslutat att stänga den” skriver hotellet på sin Facebook-sida.

Galan som hölls på Grand Hôtel i fredags fick tusentals personer att omvandla hotellets Facebook-sida till ett politiskt slagfält. Vissa har gett hotellet bottenbetyg för att visa sitt misstycke, medan andra har gett hotellet fem stjärnor.

Efter dagens besked om att hotellet ångrar att man arrangerade galan, blossade den politiska fejden på sidan upp på nytt. Då bestämde sig Grand Hôtel för att stänga ner funktionen att kunna betygsätta hotellet.

– De borde ha kommunicerat detta mycket tidigare. Samtidigt har de all rätt att fatta det här beslutet. Eftersom att de inte vill ha ett politiskt slagfält i receptionen så förstår man att de inte vill ha det på Facebook heller, säger Brit Stakston som är mediestrateg.

Hotellet har antagligen pratat med Facebook

Hon är emellertid förvånad över att hotellet lyckats stänga ner funktionen att recensera, eftersom att det är en funktion som vanligtvis inte går att släcka ner.

– Jag skulle gissa på att de har pratat med Facebook och fått funktionen avstängd eftersom att aktiviteten varit så enorm, säger hon.

Vad händer nu? Kommer debatten fortsätta någon annanstans?

– Inte i samma utsträckning. Man ska inte underskatta det faktum att nästan alla använder Facebook, vilket gör att det är lätt att få många att agera snabbt. En svans kommer ta debatten vidare till andra sidor, men det innebär för mycket jobb för de flesta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omdiskuterad prisgala

Mer i ämnet