De flesta klaganden handlar om hur Stockholms stad har agerat. Foto: Nobelstiftelsen.

Hundratals överklaganden av Nobel Center

Uppdaterad
Publicerad

Vid midnatt gick tiden ut för att överklaga bygget av Nobel Center på Blasieholmen och hundratals överklaganden har skickats till Stockholms stad.

–  Det har kommit in runt 300 överklaganden om jag bara tittar på rakt upp och ner men däribland finns säkert några dubbletter, säger Louise Heimler som är ansvarig för planeringsfrågorna kring Nobel Center till Stockholm Direkt.

Tiden för överklagande av Nobel Center löpte ut vid midnatt mot onsdagen.  Majoriteten av överklagandena gäller misstankar om att Stockholms stads beslut strider mot kommunallagen och att de flesta överklaganden är ställda till förvaltningsrätten och inte till länsstyrelsen, skriver Stockholm Direkt.

Alla överklagande som gäller själva byggnaden ska skickas till förvaltningsrätten och under veckans som kommer ska Stockholms stad gå igenom alla överklaganden mer noggrant för att sedan skicka dem vidare till rätt instans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Nobelcenter

Mer i ämnet