Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vackra sommarkvällar är det fullt med folk längs Hornsbergs strand. De boende har klagat på hög musik, buskörande bilar och otrygg stämning. Men enligt polisen är ordningsproblemen inte tillräckligt stora för att ordningsvakter ska sättas in. Foto: SVT

Nej för ordningsvakter på Hornsbergs strand

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga ordningsvakter på Hornsbergs strand i sommar. Polisen tycker inte att problemen är tillräckligt stora för att vakter ska sättas in.

Hornsbergs strand är ett populärt ställe där det brukar samlas mycket folk, inte minst när det är fint väder. Det här gör att det blir stökigt och otryggt tycker Stockholms stad som vill sätta in ordningsvakter. Men polisen, som är den myndighet som ger tillstånd till det, säger nej.

– Enkelt uttryckt kan man säga att vi inte tycker att problemen är tillräckligt stora och därmed så saknas rättsligt stöd för ordningsvakter, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Stockholms stad menar att trängseln gör att en del passar på att begå brott, andra kör för fort eller felparkerar sina bilar.

– Det här är saker som ordningsvakter inte kan ingripa mot, säger Mats Eriksson.

– Sker det kriminella handlingar är det polisens sak att ta hand om det. Och om man har problem med felparkerade bilar så får man skicka dit parkeringsvakter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer