Foto: SVT/TT

Erik Slottner (KD) kritiserar påskrivet klimatavtal

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad har som mål att minska på kött och mejeriprodukter som serveras i stadens regi som på skolor och inom äldreomsorgen. Men äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) går emot det beslutet och säger att man inte ska dra ner på kött för de äldre.

Bakgrunden är att Stockholms stad har skrivit under en deklaration för klimatsmart mat vid klimattoppmötet C40 i Köpenhamn. Det innebär att maten i stadens verksamheter har som mål att vara klimatsmart senast år 2030.

I Moderaternas  pressutskick står bland annat att läsa att man ska stödja en ökning av den växtbaserade livsmedelskonsumtionen. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) befinner sig fortfarande i Köpenhamn men hennes pressekreterare skriver till SVT: ”Stadens bedömning är att de redan antagna dokument är i linje med Köpenhamnsmötets ambitioner. Så antagna planer gäller även framåt.”

Äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) menar att man inte kommer att dra ner på kött för de äldre utan att det viktigaste är att se till att äldre äter ordentligt.

– Det är mycket viktigare än att fokusera på antal gram eller kilo kött, säger Erik Slottner. Hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.