Gröna Lund meddelar att de ställer in årets halloweenfirande. Foto: Hanna Franzén / TT

Inget halloween på Gröna Lund i år

Uppdaterad
Publicerad

Under förra veckan meddelade Regeringen att nöjesfält inte undantas från 50-personersregeln och därför inte kan öppna. Nu ställer Gröna Lund in årets halloweenfirande.

Gröna Lund har de senaste åren satsat stort på halloween. Pumpor, spindelväv och skådespelare utklädda till allt från spöken till zombies har dragit stora hundratusentals besökare. I oktober var tanken att nöjesparkens fjärde halloweensäsong skulle dra igång men som mycket annat detta år ställs det alltså in.

– Fredagens besked från regeringen var den sista spiken i kistan, då även alla våra möjligheter till intäkter under hösten rycktes bort. Det är tråkigt att behöva ge beskedet till alla Stockholms barnfamiljer att det tyvärr inte blir någon halloween på Gröna Lund, säger vd:n Magnus Widell i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet