Inget inflyttningsdatum satt för jättebygget på Södermalm

Publicerad

Bostadsbygget vid Rosenlundsparken har stått stilla i månader efter att byggbolaget BTH bygg drog sig ur i början av sommaren. De två flerfamiljshusen skulle ha stått färdiga för inflyttning under hösten men idag finns inget inflyttningsdatum satt.
– Entreprenören har nu tagit bort sina saker från byggarbetsplatsen, säger Åsa Stenmark, kommunikationschef Stockholmshem.

Bygget av de 129 lägenheterna vid Rosenlundsparken på Södermalm avstannade helt i våras efter att Byggbolaget BTH beviljades företagsrekonstruktion och drog sig ur. Bygget som skulle ha stått klart under hösten är idag en tom byggarbetsplats med halvfärdiga hus och inflyttningsdatum är ännu inte  satt. 

För att färdigställa bygget kommer Stockholmshem att anlita flera entreprenörer.

– För oss är det positivt. Vi får större kontroll över underentreprenören men samtidigt får vi ett större samordningsansvar, säger Åsa Stenmark kommunikationschef på Stockholmshem.

Inget inflyttningsdatum satt

Upphandlingarna som skulle vara klara under sommaren har försenats men enligt Stockholmshem ska alla upphandlingar vara klart i september.

-Tanken är att produktionen ska starta igen i oktober men än är inget inflyttningsdatum satt. Alla upphandlingar måste vara klara innan vi vet när det är klart för inflyttning, säger Åsa Stenmark.

Låsta vid erbjudandet

Trots förseningarna finns det enligt Stockholmshem ett stort intresse för lägenheterna.

– Det är 16 000 som har visat intresse till de 78 lägenheterna som har varit ute. De flesta som tackat ja har valt att vänta tills lägenheten står klar. Det är bara ett fåtal har tackat nej, säger Åsa Stenmark.

Hur mycket förseningarna kommer att kostat Stockholmshem är oklart men enligt bostadsbolaget kommer förseningen inte påverka hyrorna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer