Hör Malin Melinder berätta mer om brandförsloppet och om det faktum att några av hennes grannar just köpt nya bilar – bilar som nu är förstörda. Foto: Tommy Bergman/SVT

Malins bil förstörd i jättebranden i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

Malin Melinder bor bredvid parkeringsgaraget i Märsta där närmare 200 bilar tros ha förstörts i en stor brand i natt. Hon vaknade vid tvåtiden och hörde en massa smällar.

– Först undrar jag om det är någon skjutning men så ser jag svart rök och känner lukten. När jag tittar ut från balkongen ser jag lågor från garaget, berättar Malin Melinder.

Malin Melinders bil stod i garagets nedre del där branden började, vilket innebär att den med största sannolikhet brunnit upp.

Hur ska du klara dig utan bil?

– Bra fråga. Jag jobbar obekväma tider men jag får väl åka buss och tåg ett tag. Men jag vet inte hur det ska gå, säger Malin Melinder.

Ska förhindra att giftiga ämnen tar sig ut i dricksvattnet

Utanför garaget, som är så skadat att det inte kommer gå att rädda, står Stefan Gustafsson. Han är så kallad restvärdeledare med ansvar för miljön. Det innebär att han i det här fallet representerar försäkringsbolaget där garagets ägare Sigtunahem försäkrat garaget.

En del i hans arbete är att se till att tungmetaller och andra potentiellt farliga ämnen från branden och släckningsarbetet inte tar sig ut i Mälaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.