Foto: SVT

Så ska skjutningarna på Järva förhindras

Uppdaterad
Publicerad

Antalet dödskjutningar har ökat i Sverige i år jämfört med förra året. Men Stockholms län bryter trenden – här har dödsskjutningarna minskat. Polisen på Järvafältet har hårdsatsat på att stoppa våldet – och tror att det kan ha fått effekt.

Polisen på Järvafältet har under året satsat mycket på att förhindra fler skjutningar. Bland annat har över 800 vapen har beslagtagits och ett femtiotal personer sitter häktade eller anhållna för mord och mordförsök.

– Det tog ett tag för oss att skapa oss en uppfattning av situationen. Vi behövde lära oss gatans regler, säger Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

I videon ovan berättar Christoffer Bohman mer om hur Järvapolisen arbetat mot det grova våldet och för att få fler kriminella åtalade och dömda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.