Jobbhubb ska göra Tullingebors livspussel lättare

Uppdaterad
Publicerad

I Tullinge centrum öppnar nu en jobbhubb med flexibla arbetsplatser, mötesrum och kontorsutrustning. Tanken är att göra vardagspusslet lite lättare för långväga pendlare – och att bidra till ett mer levande centrum.

Jobbhubben har sedan 2019 varit del av en studie där man undersökt hur tillgången till en lokal arbetsplats kan påverka människors resvanor.

Följ med in i hubben och hör KTH-forskaren Anna Kramers berätta om resultaten i videon längst upp.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Vill utöka antalet platser

Nu övergår studien till en ettårig pilotverksamhet där Botkyrka kommun vill undersöka om fler Tullingebor kan vara intresserade av att nyttja hubben.

– Vi tror på det här. Det underlättar för miljön, livspusslet och vi ser att det är bra för Tullinge centrum, säger Ing-Marie Viklund (L), kommunalråd med ansvar för arbetsmarknadsfrågor.

Jobbhubben

Jobbhubben är ett samarbete mellan Botkyrka kommun, KTH, och Vakansa. Det är en del av ett större forskningsprojekt som heter Mistra SAMS. Projektet undersöker digitala tjänster för tillgänglighet och mobilitet för att förstå deras potential att bidra till hållbara och levande stadsmiljöer.

Källa: Botkyrka kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet