• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här blir Anna Kinberg Batra utfrågad i Aktuellt: ”Jag borde ha gjort på ett annat sätt”. Foto: SVT

Justitieombudsmannen granskar ännu en rekrytering av Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra

Uppdaterad
Publicerad

Justitieombudsmannen granskar ytterligare ett fall kopplat till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, meddelar JO.

Nyligen meddelade JO att en granskning av två rekryteringar inletts, gällande tillsättningarna av en planeringschef och en organisationsutvecklare.

Tjänsterna har gått till två av landshövdingen Anna Kinberg Batras bekanta, en av positionerna utlystes enbart via en lapp i receptionen och den andra utlystes inte överhuvudtaget.

Den tredje rekryteringen som nu ska granskas av JO gäller hur anställningen av en beredskapschef på länsstyrelsen i Stockholm gått till.

– Ansvaret är mitt, jag borde ha gjort på ett annat sätt, sa Kinberg Batra tidigare i veckan i Aktuellt om anklagelserna om vänskapskorruption.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.