Dubbelmord i Kista. Foto: Björn Lockström

Källor till SVT: Misstänkte dubbelmördaren från Kista

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps i Danmark i lördags och som är misstänkt för dubbelmordet i Kista i onsdags är en man i 30-årsåldern som själv kommer från Kista.

Mannen har tidigare dömts för försök till rån av en livsmedelsbutik och fick då 1 år och 4 månaders fängelse. Han har även varit misstänkt för en utpressningshärva på Järvafältet men då ogillades åtalet.

Läs också: 26-årig gängledare sköts ihjäl

Dubbelmordet i Kista

Nu sitter mannen alltså gripen misstänkt för dubbelmordet i Kista och enligt uppgifter till SVT ska mannen själv komma från just Kista.

Det var i onsdags som två män, 26 och 21 år, hittades mördade i en bil vid 22-tiden. De skjutna männen tillhörde den kriminella grupperingen Lejonen från Hässelby/Vällingby där 26-åringen ska ha haft en ledande roll.

Läs också: Boende i Kista: ”Det måste hända någonting”

Den misstänkte mannen greps under lördagen i Danmark av europeisk polis och har ännu inte kommit till Sverige, säger kammaråklagare Alexandra Bittner till SVT Stockholm. Mannen blir anhållen när han sätter sin fot på svensk mark och begärs mannen häktad så sker häktningsförhandlingar först senare i veckan.

Dubbelmordet som han misstänks för är ett i raden av grova våldsdåd som ägt rum i nordvästra Stockholm under den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Kista

Mer i ämnet