Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) berättar om nya rödgröna styrets första budget för Stockholms stad i klippet. Foto: SVT

Karin Wanngård (S) kritisk till regeringens vårbudget

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen presenterade regeringen sin vårbudget, men Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård menar att det saknas statsbidrag till Sveriges skolor. Hon vill nu att riksdagsledamöterna röstar ner budgetförslaget.

I ett brev uppmanar Stockholmspolitikerna Karin Wanngård (S) och Emilia Bjuggren (S) riksdagsledamöter att rösta nej till vårändringsbudgeten. De är missnöjda med att förslaget inte innehöll besked om statsbidrag till Sveriges kommuner och Karin Wanngård menar att skolorna i Stockholm stad skulle behöva bidrag på 250 miljoner kronor från staten. Risken är annars stor att skolpersonal kan behöva sägas upp, enligt Stockholm stad.

Möts av kritik från Moderaternas gruppledare

Oppostionsborgarrådet Christofer Fjellner (M) i Stockholms stadshus reagerar på Karin Wanngårds uppmaning till regeringen. Han menar att den styrande majoriteten inte kan kräva ökade statsbidrag när pengarna tagit slut i Stockholm stad.

– Socialdemokraterna och den styrande majoritet i stadshuset visste att det väntade tuffare tider. De borde ha lagt en mer generös budget från början istället för att nu be om pengar från vårändringsbudgeten, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör oppostionsborgarrådet riktade kritik till Socialdemokraterna i Stockholms stadshus i klippet. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.