Mannen blev rånad, slagen och hotad vid händelsen, som pågick i nio timmar. Foto: Polisens förundersökning

Kidnappades och hölls fången i timmar – dom överklagas

Uppdaterad
Publicerad

I augusti kidnappades en man i 20-årsåldern i södra Stockholm och hölls sen fången i en bil i flera timmar. Fyra män dömdes för människorov men nu överklagas domen av åklagare Lisa dos Santos som menar att den är för mild, skriver Dagens Nyheter.

Det var i augusti som männen, med våld och knivhot, tvingade in en annan man i en bil i Hammarbyhöjden i Stockholm och förde bort honom till Eskilstuna. Han ska även ha blivit tvingad att ta ut pengar och enligt domen pågick gärningen i cirka nio timmar.

Tre av de åtalade dömdes till fängelse och en till sluten ungdomsvård.

Överklagas till Svea hovrätt

Människorovet bedömdes vara mindre grovt brott, vilket åklagare Lisa dos Santos menar är för milt. Hon ska därför överklaga domen till Svea hovrätt, rapporterar DN.

– Att han inte har allvarliga skador ska inte påverka straffvärdet, menar jag. Och det är så många omständigheter som tyder på att det ska bedömas som människorov av normalgraden, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.