Det var den 25 februari som 17-årige Tony höggs ihjäl på T-Centralen. Foto: Privat

Mordet på Tony – man dömd till sex års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Idag klockan 11 meddelade Stockholms tingsrätt att den 17-åring som varit anhållen för knivmordet på jämnåriga Tony nu döms till sex års fängelse.

I februari blev Tony knivmördad av en jämnårig på T-centralens tunnelbanestation. Tony och hans yngre kompis var på väg hem när de träffade på ett gäng på fem personer. Efter att Tonys kompis ska ha stirrat på gärningsmannen började de tjafsa med varandra, kompisen uppgav att han bar en kniv dold i en väska och situationen urartade. Tony slog mot gärningsmannen som sedan ska ha knivhuggit Tony.

I domen står det att 17-åringen ska ha utdelat två knivhugg och ska genom sitt agerande visat synnerlig hänsynslöshet. Mannen ska även ha varit påverkad av olika slags narkotika vid tidpunkten.

Försök till grov misshandel

Mannen som har dödat Tony ska även ha knivskadat Tonys vän som överlevde sina skador. Vännen yrkar på över ett hundra tusen kronor i skadestånd efter att han fått en sårskada i buken samt rodnad över bröstet.

17-åringen döms nu för mord, försök till grov misshandel samt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.