Mannen avled av sina skador Foto: SVT

Övervakningsfilm från Järva hjälpte polisen – man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Den 4 juli förra året överfölls och knivdödades en man i 20-årsåldern i Husby, i västra Stockholm. Överfallet inträffade mitt på dagen i ett populärt grönområde. I dag väcktes åtal mot en mordmisstänkt man.

Mannen står åtalad misstänkt för mord, grovt narkotikabrott och narkotikabrott. Han åtalas också för förberedelse till mord, då han enligt åklagaren tänkt döda ytterligare en person vid samma tillfälle.

– I ärendet utsattes den avlidne mannen för ett stort övervåld och vi kunde tidigt spåra en misstänkt. Utredningen vidgades efter hand till att också innefatta grovt narkotikabrott, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare vid polisen i Stockholm nord, i ett pressmeddelande.

Övervakningskameror avgörande

Den misstänkta mannen kunde gripas efter någon dag när han, tillsammans med en annan man, snattade i Linköping.

Utredningen omfattar också grovt narkotikabrott där åtalet gäller hantering av 18 kilo hasch. Tre kilo av dessa hittats och beslagtagits, säger Roger Johnsson.

Enligt polisen har övervakningskamerorna i Järvaområdet varit till stor hjälp i utredningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.