Foto: SVT/Google earth

Elev död efter knivdåd på gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

En elev på en gymnasieskola i Enskede i Stockholm har avlidit efter att ha blivit knivhuggen på skolan. Både den misstänkte gärningsmannen och den avlidne är elever på skolan.

Strax före 12.30 på onsdagen larmades polisen till Enskede gårds gymnasium i södra Stockholm.

– En person var allvarligt knivskuren och avled senare på sjukhus. Närmast anhöriga är underrättade, säger Sven-Erik Olsson, presskommunikatör på Stockholmspolisen.

Knivdåd på skola i Enskede

Pojken har ingen familj i Sverige, men hans gode man är underrättad.

En person är gripen

Flera personer var inblandade i bråket. Både den knivskurne eleven och den misstänkte gärningsmannen är elever på skolan och är i övre tonåren.

– Den misstänkte lämnade platsen, men kunde gripas strax efter, säger Sven-Erik Olsson.

– Vi har inte identifierat alla inblandade, men det finns många vittnen. Ytterligare en person fick föras till sjukhus med lindriga skador, säger han.

Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Knivskärningen inträffade i Enskede i södra Stockholm. Foto: Google earth

Skolan stängd

Skolledningen har beslutat att skolan ska vara stängd resten av dagen.

Foto: Mikael Lindberg

– Både elever och personal är naturligtvis skakade, säger Mikael Lindberg från Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

Har det varit bråk på skolan tidigare?

– Inte vad jag känner till i nuläget, säger Mikael Lindberg.

Stödpersoner på plats

Utbildningsförvaltningen har tagit in personal från olika stödenheter som ska ta hand om dem som behöver hjälp med att bearbeta det som inträffat.

– Nu fokuserar vi på att ta hand om elever och personal på bästa sätt, men i förlängningen kommer vi naturligtvis att titta på hur vi kan jobba förebyggande för att förhindra den här typen av händelser, säger Mikael Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd på skola i Enskede

Mer i ämnet